tobiasstor

“Varje beslut vi tar ska följas av att vi sedan kan se kunden i ögonen.”

Tobias Järnblad är VD och operativ chef på Lancelot. Han är den som skapar ramverk och strukturer för att Lancelots kapitalförvaltare ska kunna få den kreativa frihet de behöver, men inom tydliga ramar, vilket i slutändan gynnar kunden.


- Jag tror att jag är hyfsat lyhörd, vilket passar i min roll här på Lancelot. Jag kan känna in hur människor resonerar och ta hänsyn till alla inblandade, säger Tobias Järnblad.
Det är Tobias som sätter balansen mellan förvaltarnas kreativa frihet och det kontrollerande regelverket. Han är en logiker och det faller honom naturligt att tänka i många led framåt, för att undvika framtida negativa konsekvenser. Hans logiska sida bidrar till Lancelots långsiktighet.
-Jag är den där tråkiga typen som ifrågasätter strategier och idéer för att vi ska uppnå det förväntade resultatet gentemot kunden, säger Tobias.

tobias_lancelot

Tobias möter varje morgon med en cykeltur in till centrala Stockholm. I sitt arbete måste han vara uthållig, en sida av sig själv som han visar redan på sin väg till jobbet. Han cyklar varje dag, året om, och tiden på cykeln använder han till att lyssna på radio. På vägen in blir det morgonekot och på kvällen på väg hem oftast podcasts med människor som delar med sig av sina livserfarenheter. Hans livsstil präglas av nyfikenhet och stabilitet, något som inte minst märks inne på kontoret. Tobias menar att en bra förvaltare måste intressera sig för sin omvärld för att kunna stå för sina beslut hela vägen.

– Påstår du att du är aktiv måste du våga avvika från index och inte följa flocken.

Med koncentrerade portföljer bestående av ett fåtal noga utvalda innehav är vi så pass insatta i varje bolag att vi vågar avvika från index, för att i slutändan uppnå ett bättre resultat. Det skapar ett mervärde för våra kunder. Det som särskiljer oss och bevisar vår långsiktighet är att vi vågar utmana index, vi är så pass starka i varje analys och beslut, säger Tobias.

tobias_lancelot2

"vi vågar utmana index, vi är så pass starka i varje analys och beslut”

Tobias menar att ärlighet, transparens och ödmjukhet är personlighetsdrag som premieras hos alla anställda på Lancelot. Varje beslut ska följas av att vi sedan kan se kunden i ögonen.

- Att vara ärlig är lätt för alla att påstå. Det är inte vad man säger som är viktigt utan vad man gör. Vi försöker med små och stora handlingar bevisa vårt kundfokus och vår integritet. Det är mitt ansvar att sätta ramarna på ett sätt som ger varje förvaltare möjligheten till att skapa det mervärdet för våra kunder, säger Tobias Järnblad.

tobias_lancelot3