relimgtop

”JAG ÄR FÖDD HUNGRIG”

”Det du gör idag banar en väg för morgondagen”

Som förvaltare är alla aktuella siffror redan historia och du analyserar nutiden för att få grepp om framtiden. Precis så är det för Lisa Seligson. Hon ser sig som nutidsanalytiker och i sin roll som ansvarig för den finansiella rådgivningen på Lancelot lägger hon mycket av sin energi på att hålla sig uppdaterad om omvärlden. Ett intensivt jobb som hon trivs med.

– Jag är född hungrig, säger Lisa Seligson.

Lisa Seligson är ansvarig för den finansiella rådgivningen på Lancelot och hennes roll är att ta reda på vad varje kund vill nå med sin förvaltning.

– Det är inte alltid så självklart som det kan verka. Det är viktigt att få människor att förstå både vad de vill och hur man kan lösa det. Investerar du i något du förstår kommer du både ha huvudet och hjärtat med i varje ned- och uppgång. Därför krävs det av mig att jag anpassar nivån efter hur insatt du är från början, säger Lisa och tillägger att alla i princip bara behöver veta att ett plus ett är lika med två. Det är Lisas uppgift att förklara resten.

relimg

”ALLA BEHÖVER I PRINCIP BARA VETA ATT ETT PLUS ETT ÄR LIKA MED TVÅ.”

Lancelot bedriver aktiv förvaltning och arbetar nära sina kunder.
– Vi har våra egna pengar i samma fonder som våra kunder och vi förvaltar våra kunders kapital som om det vore vårt eget. Det är viktigt för oss. Vi har byggt oss för att alltid slå index vare sig det gäller att vara offensiva i enskilda bolag eller kunna vara försiktiga i allokeringar när det behövs, säger Lisa.

Lancelot har en transparent modell för sitt arvode. En lägre fast avgift för den aktiva förvaltningen och ett rörligt arvode som bara tas ut när de gör ett framgångsrikt jobb.
–Det krävs aktiv analys för att sortera fram framgångsrika placeringar, inte minst i snabbrörliga tider som nu. Det är den analysen Lancelot hjälper till med. Sedan är det mitt jobb att hjälpa till att sortera upp hur förvaltningen ska se ut för olika kunder, säger Lisa.

Lisa tänker likadant privat. Hon vill alltid hitta det bästa för varje enskilt tillfälle. Om hon privat ska köpa en pulsklocka så gör hon en egen marknadsundersökning där hon sorterar fram olika pulsklockor, delar in dem i kategorier efter deras egenskaper för att sedan kunna ta ett välgrundat beslut om för- och nackdelar. Det hon inte redan vet, lär hon sig.

–Jag valde att flytta till Frankrike och ta min Bachelor i Accounting and Finance på franska, eftersom franska var det ämnet jag var sämst i. Det är så jag fungerar, säger Lisa.

Lisa söker sig till sammanhang där hon har möjlighet att utvecklas och för henne är det viktigt att ta till vara på tiden. Hon älskar att gå upp tidigt, när världen ännu inte har vaknat, för det är på morgonen hon har sin egentid och investerar i sig själv. – Helst vill jag spela en timme padel varje morgon före jobbet och på fritiden spela ännu mer och även hinna snickra, gräva i trädgården, spela och gå ut och springa. Att bli fysiskt trött är min mentala vila, säger Lisa.
relimg2

”DET DU GÖR IDAG BANAR EN VÄG FÖR MORGONDAGEN”

Lisa känner en omedelbar glädje när hon gjort något som hon vet är bra för framtiden. Det handlar inte om att skjuta upp glädjen utan att bli glad och nöjd nu menar hon.
-Att göra bra och välinformerade val kan göra dig lycklig både direkt och i framtiden. Det är därför jag skriver mina krönikor och älskar varje dag av mitt jobb. Jag får chansen att hjälpa folk att göra kloka val varje dag. Det är oerhört tillfredställande, säger Lisa.
Att få utdelning för det man har investerat är viktigt för Lisa. Hon ler när hon berättar om alla projekt hon investerar sin tid i och det är uppenbart att hon vill förvalta sin tid rätt. Hon vill få saker och ting gjorda, om det så gäller att skriva krönikor, skjutsa barnen till gymnastiklektionen eller att ta ett tidigt slalomåk i familjens älskade Åre. Lisa verkar ha 36 timmar på sitt dygn och träffa henne är som att få en dos av hennes livsenergi.
–Det finns så mycket man borde göra. Lära ut vad ränta på ränta kan innebära för var och ens framtid till gymnasielever till exempel. Eller det mest grundläggande om placeringar för de som har kapital att förvalta. Jag mår fysiskt dåligt av att höra om entreprenörer och företagare som låter pengarna ligga kvar på bankkontot när de istället kan placera dem och bra avkastning. För det du gör idag banar en väg för morgondagen, konstaterar Lisa Seligson.