Lancelot nyheter

Krönika av Lisa Seligson - Våga fråga!

2016-03-12

PUBLICERAD I SVD, A PERFECT GUIDE 2016-03-12


LISA SELIGSON på Lancelot Asset Management: Jag frågar och frågar tills jag har fått tillräckligt mycket information för att ta ett bra beslut. Det gäller alltifrån investeringar till att köpa en ny tv. Jag har ingenting emot att betala bra men jag vill få valuta för pengarna och veta vad jag betalar för. I slutändan är det nämligen jag som måste stå för mina beslut. Ingen kommer att säga, ”jaha förstod du inte, då har du rätt att ångra dig”. Därför gillar jag verkligen transparens och lön efter prestation. Det är något som jag står för inom mitt jobb, men som tyvärr inte gäller alla inom finansbranschen.

Nyligen ringde en bekant mig för att fråga om råd. Hon hade under flera år haft en rådgivare för aktiefonder som hon var nöjd med och där hon fick tillbaka arvode varje år. Bara det osar katt. Men om hon tittade på avkastningen visste hon inte om hon var lika nöjd. Jag förklarade för henne hur vi tar betalt. En fast årlig avgift och en rörlig avgift endast om vi avkastar bättre än börsen. Alla avgifter specificeras på årsbeskedet som varje kund får.

Hennes nuvarande rådgivare sa att hon visserligen betalar ett arvode för dennes tjänster, men att hon sedan får stora rabatter i de fonder han investerar i. På så sätt får hon tillbaka arvode varje år. Finansbranschens Moder Teresa? Hm, det vara bara en sak rådgivaren hade ”glömt” att berätta. Hon måste också betala de underliggande fondernas avgifter, och det fanns ingen information om hur stora de var. Han hade inte heller berättat om hur stor del av rabatten som tillföll honom.

Dessutom hade hennes fonder gått bättre än motsvarande fonder med samma risk enligt rådgivaren. Vad är då ”samma risk”?
”De fonder som har gått dåligt har du inte kvar i din nuvarande portfölj och då kan du inte utvärdera dem”, förklarade jag. ”Kapitalet flyttas över i den fond som gått bäst förra året. På så sätt ser det ut som att dina fonder har gått bättre än jämförbara fonder. Har du jämfört hur mycket kapital du har satt in med värdet idag? Är den avkastningen bättre än börsens? Jämför till exempel med indexfonden Avanza Zero.”

Det hade hon inte gjort och aldrig funderat på. Kunden blir totalt lurad av att det inte finns någon transparens. Resultatet blir sämre avkastning och högre avgifter. Tyvärr går det ofta till på precis samma sätt när det gäller din pension. Du måste alltså våga fråga och vara jobbig. Det är din framtid det handlar om! Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor, bara dumma svar – och i finansbranschen är de fler än på många andra ställen.

Läs krönikan i PDF