Lancelot nyheter

Krönika av Lisa Seligson - Kvinnor är värda att investera i

2018-03-17

PUBLICERAD I SVD, A PERFECT GUIDE 2018-03-17

 LISA SELIGSON på Lancelot Asset Management:

 När jag skriver detta är det den internationella kvinnodagen. Vi har kommit långt med jämställdheten i vårt avlånga land, men det är trots allt fortfarande stora löneskillnader mellan män och kvinnor. Hur kan det komma sig?

Det finns så klart flera orsaker, men en sak tror jag tyvärr beror på att föräldraförsäkringen inte delas lika mellan föräldrarna. Egentligen är jag förvånad över att jag skriver det eftersom jag älskade att vara hemma med barnen och tog alla föräldradagar jag kunde få. En period kunde jag till och med tänka mig att vara hemma i flera år – och jag älskar verkligen mitt arbete. Jag tror att det beror på att vi människor lever i nuet och tycker att förändring är jobbigt. Av samma anledning är jag också för kvotering av kvinnor i styrelser. Inte för att jag någonsin har känt att jag blivit förfördelad som kvinna, utan för att det krävs en förändring att för att bryta mönstret.

Kvinnor som tar en större del av föräldradagarna halkar efter med löneökningar i flera år. Med det följer också lägre pension och enligt studier även risken för att kvinnor inte går tillbaka till arbetet. Som arbetsgivare kan jag förstå att en kvinna i barnafödande ålder väljs bort framför en man, eftersom hon troligtvis skulle ta ut mer av föräldraförsäkringen och vara borta från arbetet längre. Ja, jag är för en tvingande likafördelning av föräldraförsäkringen trots att jag gillar att få välja själv.

För samhället är det jätteviktigt att fler arbetar. Fler kvinnor i arbetslivet höjer tillväxten och skatteintäkterna i landet. Studier visar att tillväxten i utvecklade länder kan öka hela 6-8 procent på 10-20 års sikt om skillnaden på antalet arbetande kvinnor och män minskar. I Sverige har vi en hög andel arbetande kvinnor. I USA är den däremot låg, till stor del för att landet inte har vår svenska förskolereform eller föräldraförsäkring.

Kvinnor är en outnyttjad guldgruva och värda att investera i. Därför är ”womenomics” ett intressant investeringstema. Ett företag på temat som jag gillar är det amerikanska börsnoterade företaget Bright Horizons. De öppnar dagis i arbetsgivarnas lokaler. På så sätt kan kvinnorna snabbt komma tillbaka till arbetet efter graviditeten samt att arbetsgivaren lyckas väl med att behålla sina anställda. Sålunda en ”win-win” för samhället, kvinnorna, företagen – och aktieportföljen.

LÄS KRÖNIKAN I PDF HÄR